Bel snel: 0346-250407

Oeverbescherming

Oeverbescherming

Damwanden zijn vergelijkbaar met beschoeiingen. Ze beschermen de oevers. Maar waar beschoeiingen voornamelijk ingezet kunnen worden bij lagere oevers waar weinig druk op staat, kunnen damwanden o.a. een groter hoogteverschil overbruggen. Op plekken waar er veel scheepvaart is ontstaat veel zuiging. Een beschoeiing biedt dan niet genoeg bescherming, daarom is het in zulke gevallen slim om over te gaan op een damwand. Ook worden damwanden in speciale constructies gebruikt, zoals keermuren en stuwen.

Materiaalkeuze en verankering bij damwanden

Damwanden kunnen van verschillende materialen gemaakt worden:

  • hout
  • staal
  • kunststof

De materiaalkeuze is afhankelijk van de hoogte die overbrugt moet worden, voorkeur van het materiaal en de plaatselijke situatie. Hierdoor is het plaatsen van een damwand steeds weer maatwerk.

De verankering van een damwand is net zo belangrijk als de goede materiaalkeuze. Bij COR NAB verankeren wij damwanden altijd diep in de oever en onder de juiste hoek. Deze manier van verankeren en het maken van genoeg verankeringspunten zijn enorm belangrijk voor de levensduur van een damwand.

Verschillende oplossingen voor oeverbescherming

Een beschoeiing bestaat uit verticale palen waartussen horizontale platen of planken worden geplaatst. Deze palen en planken kunnen van verschillende materialen zijn:

  • Hout
  • Kunststof

Voor het gebruik van elk van deze materialen is wat te zeggen. Hout en kunststof zijn de meest gebruikte materialen. Hout is een natuurproduct en kunststof heeft een langere levensduur.

COR NAB staat voor kwaliteit

Door jarenlange ervaring weten wij precies hoe wij damwand en beschoeiingen moeten plaatsen en verankeren. Dit zorgt ervoor dat onze damwanden en beschoeiingen duurzaam zijn en u er jarenlang plezier van heeft. Wanneer u een damwand of beschoeiing wilt toepassen komt u naar COR NAB. Wij leveren vakkundig samengestelde en duurzame damwandconstructies en oplossingen voor een beschoeiing.

Neem contact op >

COR NAB uw partner van a tot z

Neem contact op >